DURSUN BULUT
  04-06-2024 20:17:00

TÜRKÂN SAYLAN: YURTSEVER BİR DOKTOR!

Yurtsever, Devrimci, Sosyalist, Çevre Aktivisti olarak bilinmek, ülkemizde zulüm görmenizin en önemli gerekçesidir. Türkân Saylan'da zulüm görenlerden biridir! Ağır hasta olmasına rağmen, bugunkükü iktidar tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı. Gelen tepkiler nedeniyle geri adım atıldı.
Neydi suçu Türkân Saylan'ın:
Bir dönem ülkemizde çok yaygın ve ölümcül bir hastalık olan ve bulaştığında tedavi edilemedigi için insanların hastayı dışladığı ve ölüme terk ettiği hatta doktorların bile yaklaşmadığı cüzzamı Türkiye'de silen doktor olması.
Suçları çok daha fazlaydı. Okula gidemeyen kız çocuklarını okutmak için dernek(ÇYDD) kurmuştu. Şeriatçıların hedef tahtasındaydı. Aktivistti. TÜRKÇAĞ ve KANKEV Vakfı Başkanlığı ile Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı Başkanlığını yürütüyordu. Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyeliği ve İstanbul İli İnsan Hakları Kurulu üyeliklerinde bulunmuştu. Dolayısıyla iktidarın sevmediği insanlardan biriydi. Çağdaştı, Atatürkçüydü. Senin gibi doktorları mumla arıyoruz Tükân Saylan! Işıklar içinde yat büyük insan! Anıların önünde saygıyla eğiliyorm!
  Bu yazı 2968 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI