DURSUN BULUT
  13-04-2024 15:29:00

ROZET ÇIKARMAYALIM KAPI SÖKMEYELİM!

ROZET ÇIKARMAYALIM KAPI SÖKMEYELİM!
Partimizin başarısının üzerinde daha bir hafta geçmeden popilist yaklaşımlar konuşulmaya başlandı. Parti rozetini çıkarıyoruz, kapıları söküyoruz vs sözleri kamuoyunda öne çıkarılıyor. Sevgili Başkanlarımız, inanın bu sözlerden sonra kapıları çelikten yapanlar oluyor, bu da partinin başını belaya sokuyor. Esas başarı partimizin ilkelerini uygulamakla gelir. Rozet partizanlık yapmak için takılmaz. Rozet; partimizin ilkelerini yani sosyal demokrasinin değerlerini simgeleyen bir şeydir. Halk sizden; halkçı, kamucu, savunduğumuz sosyal demokrat ilkelere bağlı belediye başkanı olmanızdan başka bir şey bekemiyor.
Bu halk, CHP'li olduğunuzu bilmeden mi oy veriyor? Logodaki Altı Ok'a mühürü basarken gözlerini mi kapatıyor? Bu halk sizin parti ambleminizi sorun etmiyor, hizmeti kendisine ulaştırıp ulaştırmadığınızı ve kendisine dokunup dokunmadığınızı sorun ediyor. Biz sosyal demokratsak, ilkelerimize sahipsek ve o ilkeleri hayata geçiriyorsak başarı gelir. Aksi taktirde kişilikleri öne çıkarırmış oluruz. Bu da süreçle birlikte ben yaptıma dönüşür ki, en ürkütücü insan tipini kendi ellerimizle gerçekleştirmiş oluruz.
Hele hele, hesap vermenin demokrasinin bir kuralı olduğuna, seffaflığın sadece belediye başkanlığında değil, kamu hizmetinin her alanında uyulması gereken bir ilke olduğuna inanıyorsanız, kapıyı sökmenize de, rozeti çıkarmanıza da gerek yok. Kamuya dönük hizmetlerinizde açık, şeffaf, çoğulcu, katılımcı, dayanışmacı olursanız, kimseyi dışlamadan ortak anlayışla karar almayı uygularsanız, kapılarınız zaten halka açık demektir. Söküp zaman kaybetmeyelim.
Bir an önce halkın bize açtığı kredinin daha da çoğalmasını sağlamak için gereği ne ise onu yapmalıyız Sevgili Başkanlarımız?
  Bu yazı 182 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI