Çanakkale’deki yangınlara ilişkin son durumu paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "Sarıcaeli mevkiinde başlayan yangın, ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu kontrol altına alındı. Şu an bölgede soğutma çalışmaları başladı. Çok şükür ki can kaybı yok . Fakat yeşil alanlar ve canlı habitatlar zarar gördü. Ekiplerimiz şimdi tüm güçleriyle Bayramiç’teki yangına destek için yola çıktı." dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökan zeybek, Çanakkale’deki yangınlara ilişkin son durum ve CHP’li belediyelerden giden desteğe ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Zeybek, açıklamasında şunları kaydetti:
"Sarıcaeli mevkiinde başlayan yangın, ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu kontrol altına alındı. Şu an bölgede soğutma çalışmaları başladı. Çok şükür ki can kaybı yok . Fakat yeşil alanlar ve canlı habitatlar zarar gördü. Ekiplerimiz şimdi tüm güçleriyle Bayramiç’teki yangına destek için yola çıktı. Başta Çanakkale Belediyemiz ve çevre belediyelerimiz olmak üzere; Orman Genel Müdürlüğü, AFAD ve tüm kurumlarımıza, sahada cansiperane çalışan tüm ekiplere teşekkür ediyoruz.
Yangın bölgesine desteğe gelen belediyelerimizin katkıları büyük: Bursa Büyükşehir Belediyemiz 2 söndürme aracı, Bursa Nilüfer Belediyemiz 2 tanker, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz 5 tanker, 2 söndürme aracı, Denizli Büyükşehir Belediyemiz 4 söndürme aracı, Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz 4 söndürme aracı, Edirne Belediyemiz 1 tanker, 1 söndürme aracı, 1 arama-kurtarma ekibi, Ayvacık Belediyemiz 1 söndürme aracı. Belediyelerimizin gösterdiği güçlü dayanışma ve koordinasyonla yangın kontrol altına alınmış, bölge yeniden güvenli hale gelmiştir. Bu zorlu süreçte emeği geçen tüm belediye ve ekiplerimize teşekkür ederiz."