Kamu bankalarından 1 tl kredi kullanmasına müsade edilmeyen İBB Kiptaş canla başla konut projelerine başladı, bitirdi. Yenilerini yapmaya devam ediyor…. Bakanlık bu kadar devasa bütçeyle halka masal anlatıyor!
İstanbul da barınma krizinin feryatlarını kimse duymuyor. Onlara hava hoş çünkü lüks sitelerde villalarda keyifleri yerinde!!!
1- 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi hemen sonrasında 100 günlük planlar açıklanırdı, sonra hiç biri tutmayınca 100 gün plan programlarını kaldırdılar!
2- 2018 yılında ilk 100 günlük plan programın Yeni Şehir imar planlamasından bahsetmişti ve sözde orda rezerv alanda İstanbulluya onbinlerce sosyal konut yapacaklarına söz vermişlerdi…
3- Biz ise amacın hiçbir zaman sosyal konut olmadığını, asıl amaçlarının zenginlere, Araplara arsa-gayrimenkul pazarlama projesi olduğunu hep söyledik!
4- 100 günler geçti, 2023 seçimleri geldi. Ne mi oldu?! Ortada hayalden başka hiçbir şey olmadığı meydana çıktı!
5- 2023 seçimleri öncesi TOKİ daha önce kuraları çekilen sosyal konut projelerine, Baklalı’da 4 etap yaklaşık 5000 konut başlayacağını ilan etti. Başladı mı tabi k HAYIR!
6- Yine seçim öncesi Emlak Konut Thy Dursunköy’de 17500 konut ilk konut projesi ilan etti, başvurular alındı. Ne mi oldu?! Seçim biteli 7 ay geçti bırakın inşaatı, kuraları bile çekilmedi!
7- Her zaman dedik yine diyoruz! Bu iktidarın İstanbul Yeni Şehir’de Kanal İstanbul havzasında hiçbir zaman sosyal konut yapmak gibi bir derdi yok olmadı, TOKİ ve Emlak Konut mağdurları oluştu. Ne inşaatlar başladı ne kuralar çekildi… Çevresinin imar uygulaması bile bitmedi!
8- Şimdi aynı Murat Kurum yine meydanlara çıkacak İstanbul’a sosyal konut yapacağız, kiraları ve ev fiyatlarını düşüreceğiz diyecek. Ama siz önce halka ilan edip başvurusunu aldıklarınıza başlayın! Boş vaatlere bu halkın karnı tok!!!
9- Seçim öncesi yine sosyal konut projesi adı altında bir kampanya yapıp milletten başvuru alırlarsa hiç şaşırmam ama halkımız artık bu yalanlara inanmıyor!
10- İstanbul’a bakanlığı döneminde vaat ettiği onbinlerce sosyal konutun daha kurasını bile çekememiş, inşaatına bile başlamamış, çevre imar uygulamalarını bitirmemiş Murat Kurum sosyal konut açıklaması yapacak biz de inanacağız!
11- Hep söyledik yine söylüyoruz bunların sosyal konut gibi dertleri olmadı, olmayacak! Bütün dertleri ilgili alanlarda lüks konutlar yapmak, rant yaratmak Araplara satışlar yapıp müteahhitleri zengin etmektir!"