Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katil zanlısı yakalandı

Diyarbakır’ın sembol isimlerinden olan ve "Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin Fatih'te sahibi olduğu çay ocağında öldürülmüştü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pişkin'in katil zanlısı E.B.'nin yakalandığını açıkladı.
 Tarih: 01-02-2024 14:46:04
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katil zanlısı yakalandı

Diyarbakır’da bulunan tarihi Ulu Cami'de yaptığı konuşmalarla tanınan "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin, İstanbul Fatih'te bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti.

Olay, dün öğle saatlerinde Cerrahpaşa'daki Ramazan Pişkin'e ait iş yerinde meydana geldi. Pişkin iş yerinde defalarca bıçaklanarak öldürüldü.

 

 

Sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılan Pişkin, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Pişkin'in katil zanlısı ise emniyet görevlilerinin yoğun çabası sonucu bugün yakalandı.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucu Ramazan Hoca’nın katil zanlısı E.B. yakalanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ramazan Hocaya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.

Öte yandan Pişkin'in cenazesi memleketi olan Diyarbakır'da defnedildi.

 

TEHDİT EDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Ramazan Pişkin, sosyal medyada paylaştığı bir videoda "Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. Maalesef benim dükkanıma da kendini bilmez bazı insanlar geliyor. Tekrar söylüyorum kimseden bir korkum yoktur" diye konuşmuştu. 

İşte Pişkin'in o sözleri: 

"Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. İsmi önemli değil, ben cahil insanlarla kendini bilmez, edepten, ahlaktan yoksun insanlarla benim hiçbir ilişkim olamaz. Ne dünyada ne ahirette...

Ben tüm tarikatlar sapıktır dememişimdir. Hurafeler var, maalesef rant kapılarına dönüşmüştür. Mutlak manada hepsi değil. Genel anlamda sıkıntıdırlar. Ben topyekün hepsi sapıktır demiyorum. Tek tük bazen iyi hoca ve şeyhlerimiz var. Genel olarak tarikatlarda hurafeler doludur. Tasavvuf ve tarikat bir yorumdur, sizi bağlar. İslam ve Kur'an'ın bir parçası değildir. Mezhep gibi bir yorum da sizi bağlar.

Bizim kimseye küfür ve hakaretimiz de olmamıştır. Kimseden de bir korkumuz yoktur. Güzel bir dille söylüyoruz.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI