CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul’un Fatih ilçesinde kırtasiyeci esnafıyla bir araya geldi. Esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve vatandaşların artan geçim mücadelesini yerinde dinleyen Tekin, raflardaki fiyatların hem satıcıyı hem de alıcıyı zorladığını ifade etti.
Fatih’te gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde vatandaşların ve kırtasiyecilerin sorunlarına dikkat çeken Gürsel Tekin, yaşanan ekonomik tablonun toplumun her kesimini etkilediğini belirtti.
Tekin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Fatih’te kırtasiyeci esnafımızla buluştuk. Satıcı dertli, alıcı dertli! Esnaf siftah yapmanın, vatandaş çocuğunun ihtiyacını karşılamanın derdinde.”
Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte kırtasiye ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarının aile bütçelerini zorladığına dikkat çeken Tekin, esnafın da artan maliyetler nedeniyle zor günler geçirdiğini dile getirdi.
“Raflardaki fiyatlar el yakıyor, geçim derdi her geçen gün büyüyor. Bu tablo artık sadece esnafın değil, hepimizin meselesi” diyen Tekin, yaşanan sorunların görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, saha ziyaretlerini sürdüreceklerini ve vatandaşların sorunlarını gündemde tutmaya devam edeceklerini belirterek, şu mesajı verdi:
“Sahada duyduklarımızı görmezden gelmeyeceğiz. Esnafın da vatandaşın da sesi olmaya devam edeceğiz.”
Fatih’te kırtasiyeci esnafıyla bir araya gelen Gürsel Tekin’in ziyareti, ekonomik sorunların vatandaş ve esnaf üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Artan yaşam maliyetleri, eğitim harcamaları ve esnafın yaşadığı ekonomik zorluklar, ziyaretin öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.