Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek ve insani sorumlulukların yerine getirilmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte, şehit edilen çocukların isimleri grafiti çalışmasıyla duvara yansıtıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evlerinde eğitim gören 50 kız çocuğu, şehit çocuklarının isimlerinin yazılı olduğu metal plakalar ile beyaz alana grafiti çalışması yaptı. Etkinliğe; Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan Vekili Eray Karadeniz, belediye başkan yardımcıları, belediye yöneticileri ve çok sayıda Gaziosmanpaşalı vatandaş katılım göstererek, Gazze için tek yürek oldu.
“ZULMÜN KARŞISINDA DİMDİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Anma programında konuşan Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan Vekili Eray Karadeniz, “Dünya Kız Çocukları Günü olan bu anlamlı günde; isterdik ki, kız çocuklarımızın hayallerini, umutlarını kutlamak için bir arada olalım. Bu nedenle, dünyanın dört bir yanında yaşanan adaletsizliklere, zulme dikkat çekmek ve dur demek adına bugün bir araya geldik. Gazze’deki soykırım sonucu katledilen 18.000 çocuğun ismini anmak, vicdanımızın sesini duyurmak için buradayız. ‘Her şeyden yoruldum, ölüp dinlenmek istiyorum’ diyen, yorgunluktan ölüme sığınan, zulümden kurtulmak isteyen çocukları unutmamak ve unutturmamak için buradayız. Her toplumun umut ışığı olan çocuklar, dünyanın dört bir yanında ne yazık ki acımasızca katlediliyor. Bu noktada insanlığın en karanlık aynasına bakıyoruz. O aynada Filistinli masum çocukların gözlerini görüyoruz. Vicdanımızın sesini susturmayacağız, zulmün karşısında durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
GAZİOSMANPAŞALI ÇOCUKLARDAN GAZZE’YE DESTEK VE BARIŞ ÇAĞRISI
Gaziosmanpaşa Bilgi Evlerinde eğitim gören 50 kız çocuğu, üzerlerinde şehit edilen çocukların isimlerinin yazılı olduğu plakaları kullanarak grafiti çalışması gerçekleştirdi. Renklerin diliyle barışı anlatan çocuklar, insani ve vicdani değerlere vurgu yaparak adalet çağrısında bulundu.