Hidrolik piston, hidrolik enerjiyi mekanik enerjiye çeviren ve aynı anda eksenel hareketler gerçekleştiren ve kuvvetleri ileten elemanlardır. Uygulamaları; yükleri kaldırmak, yükleri boşaltma, yük kilidi, yüklerin yer değiştirmesi şeklindedir.
Yuvarlak yapılı pistonlar: Bu pistonlarda arka kapak, ön kapak vidalar, kaynaklar veya segmanlar ile sıkıca tutturulmuştur ve arka ve ön kapaklar normal olarak yuvarlaktır. Ancak şekilleri ve tasarımları montaj tipine bağlı olarak değişebilir. Örnek: Genel olarak (Ekskavatörler, Buldozerler, Yükleyiciler) ve diğerlerinin yanı sıra kompaktörler, balya makineleri gibi bazı endüstriyel makinelerde sıklıkla kullanılır. Hidrolik piston fiyatları genellikle ucuzdur.
Gerginlik yapısı: pistonlarda arka kapak ve ön kapak, gerilim altında çalışan çubuklar (gerdirmeler) ile bir arada tutulur. Genel olarak hem arka hem de ön kapaklar kare veya dikdörtgen şeklindedir, ancak şekilleri, montaj tipine ve tasarıma bağlı olarak değişebilir. Örnek: Normalde endüstriyel tip makinelerde (plastik ve metal enjektörler, CNC makine presleri, takım tezgahları, işleme merkezleri vb.) aletlerde vardır.
Hidrolik Piston Türleri
Genel olarak hidrolik pistonlar iki gruba ayrılabilir:
Tek etkili hidrolik piston: Uygulamalarına bağlı olarak kuvvetlerini çekme veya sıkıştırma şeklinde ileten, yayın veya pistonun ağırlığından dolayı dış kuvvetler tarafından yeniden konumlandırılan pistonlardır. Örnek olarak: preslerde, asansörlerde kullanılır. Bu pistonlar çubuksuz, kılavuz pistonsuz ve kılavuz pistonlu olarakta ayrılabilir.
İç veya dış yay dönüşlü pistonlar; Sıkıştırma ve gerilim altında çalışırlar. Örnek olarak: montaj aletlerinde, bağlantı elemanlarında bu pistonların kullanımı gözlenebilir. Çift etkili hidrolik pistonlar: Çekme ve basmadaki kuvvetleri strokun her iki yönünde ileten pistonlardır.
Bunların dışında; Diferansiyel pistonlar, eşit çapta çift çubuklu pistonlar, farklı rot çaplarına sahip çift rotlu pistonlar (çift rotlu diferansiyel silindirler), tek etkili teleskopik pistonlar, tandem pistonlar, tek ve çift etkili yüksek hızlı piston türleri vardır.
Hidrolik Piston Özellikleri
Genel olarak, montaj yöntemi basit ve makineye kurulumu kolaydır. Döner hareketten doğrusal harekete dönüşüm olmadığı için iyi bir performansa sahiptir. Silindir kuvveti, strokun başlangıcından sonuna kadar sabittir. Girdi miktarına bağlı olan hız varış boyunca sabit kalır. Bir silindir piston hem çekme hem de sıkıştırma kuvvetleri üretebilir. Silindir boyutu açısından, yüksek güçlü sürücüler üretebilen nispeten küçük elemanlar oluşturulabilir. İlgili ihtiyacınız olan ürünü https://www.sanayiden.com/hidrolik-piston-piston-sanayi-sanayi-urunleri web adresinden satın alabilirsiniz.