Reklam
İngiltere’de Oturma İzni Almanız İçin...

İngiltere'de Oturma İzni Almanız İçin Nasıl Bir Yol İzlemelisiniz

Bir İngiliz vatandaşının hiçbir şekilde göçmenlik kısıtlaması olmaksızın İngiltere’de yaşama hakkı bulunmaktadır.

İngiltere'de Oturma İzni Almanız İçin Nasıl Bir Yol İzlemelisiniz

Bir İngiliz vatandaşının hiçbir şekilde göçmenlik kısıtlaması olmaksızın İngiltere’de yaşama hakkı bulunmaktadır.

İngiltere'de Oturma İzni Almanız İçin Nasıl Bir Yol İzlemelisiniz
Editor: admin
29 Mayıs 2018 - 23:07

   Bir İngiliz vatandaşının hiçbir şekilde göçmenlik kısıtlaması olmaksızın İngiltere’de yaşama hakkı bulunmaktadır. Fakat yine de ikamet hakkı alma zorunluluğu bulunmaktadır.

Alımlarda göçmenlik koşullarına göre farklılık göstermektedir.  Daima ikamet hakkınız bulunursa ve bu haklarınızı korumak istiyorsanız Birleşik Krallık dışında 2 yıldan fazla süre ile kalmış olmamanız gerekmektedir.  İngiltere ile ilişkilerinizi sürekli olarak sürdürmelisiniz. Eğer İngiltere’de uzun yıllar boyunca geçirdiğiniz zamanı azaltır ve kısarsanız bir süre sonra burada kalacağınız süresiz izin hakkınız elinizden alınabilir.


Bu nedenle İngiltere vatandaşlığına başvuru yapmanız her durumda sizin için daha iyi bir seçenektir. İngiltere vatandaşlığı hakkında https://vatandaslik.com.tr/ de size ayrıntılı bilgi verecektir. Almış olduğunuz geçici oturma iznini verdikten sonra ikamet için gerekli şartları da karşılayarak normal bir İngiliz vatandaşı olarak kabul başvurusu yapabilirsiniz.

   İngiltere’ye gelen kişiler artık bu vatandaşlığı seçmek isteyebilir ve burada çalışmak, yaşamını burada devam ettirmek isteyebilirler. Burada yaşamak için göçmenlik kontrolleri gerekmemektedir. Eğer kökenlerinizde yoksa İngiliz vatandaşlığına geçmek isteyenlerin bunun için başvuru yapmaları gerekmektedir. İlk şart 18 yaşının altında olmamanızdır. 18 yaşında ve üstünde olmanız gerekmektedir. Akıl sağlığınız yerinde olmalıdır. İngiltere’de yaşamınızı devam ettirme isteğine sahip olmalısınız. Bu konuda kararlı olmanız gerekmektedir. İngiltere’de yaşam hakkında yeterince bilgi sahibi olmalısınız. İngilizce hakkında yeterli konuşabilirliğe sahip olmalısınız ve bunun yanında sizden Galce ya da İskoç Galcesi de konuşabilmeniz istenmektedir.

   İngiliz vatandaşlığınız kabul olduktan sonra bir İngiliz pasaportu çıkarabilirsiniz. Bu pasaport sayesinde İngiltere göç kontrolünde özgür olmuş olursunuz. İngiltere’de yaşama hakkına sahip olduktan sonra kolaylıkla İngiltere’ye geçebilirsiniz ve bir emlak satın alabilirsiniz. Ayrıca bir banka hesabı açabilir ya da İngiltere’de evlenebilirsiniz. Pasaport almak için de bazı şartlar bulunmaktadır. Eşiniz bir İngiliz vatandaşı olabilir. Bu durumda 18 yaşından büyük olduğunuz takdirde pasaport alabilirsiniz. Akli dengeniz yerinde olması gerekmektedir. Kişi kendi kararlarını kendi verebiliyor olmalıdır. Yeni bir suç kaydınız olmamalıdır ve bununla birlikte ciddi boyutlarda bir suç kaydınız da sicilinizde bulunmamalıdır. Eğer daimi oturum izni ve vatandaşlığınız bulunuyor ise İngiltere’deki ikamet adresiniz de evraklar arasında bulunmalıdır

   İngiltere Ulusal Sağlık Servisi 1948’de başlamıştır. Bu kuruluş Avrupa’nın en büyük kuruluşlarından birisi olmaktadır. İngiltere’de bulunan tüm sakinlere bu kurum tarafından ücretsiz olarak sağlık hizmeti verilmektedir.


Ayrıca İngiltere hakkında daha ayrıntılı bilgilere sahip olmak isterseniz http://ingiltere.gezilecek.org/yerler/sayfası bunu sağlayabilirsiniz. Eğer İngiltere vatandaşı iseniz herhangi bir çalışma izni başvurusunda bulunmanız gerekmemektedir.  Nüfus olarak oldukça ılımlı bir yapıya sahip olan İngiltere dünya finansal krizde bile oldukça dayanaklı çıkarak etkilenmemiştir. Ayrımcılığın ve cinsel tacizin kesinlikle yasak olduğu bir ülkedir. 18 yaşında büyük kişilerin çoğu burada kamu görevlerinde çalışmaktadırlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Kitap Fuarına Geliyor
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Kitap Fuarına Geliyor
İETT'den gece seferleri duyurusu
İETT'den gece seferleri duyurusu