İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kamu-Sen Sahur programına katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kamu-Sen Sahur programına katıldı.
 Tarih: 26-03-2024 15:53:01
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kamu-Sen Sahur programına katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kamu-Sen Sahur programına katıldı. Hak arama mücadelesinde, çalışanların yanında olduklarını belirten Kurum, “1 Nisan’dan itibaren bu duruşumuzu daha da ilerilere taşıyacağız. Sendikalarımız belediyede de bizim yol arkadaşımız olacaklar. Birlikte istişare etmekle kalmayacak; icraatı da projeyi de beraber uyguladığımız paydaşlarımız olacaklar. Çalışanlarımızın, memurlarımızın haklarına, çalışma koşullarına dair tüm iyileştirmeleri birlikte tasarlayacağız, birlikte uygulayacağız. Memur ile belediye yönetimi arasındaki anlaşmazlıkları memur kardeşlerimize daima pozitif ayrımcılık yaparak birlikte çözeceğiz.” dedi. İstanbul için durmadan çalışacaklarını ifade eden Kurum“Biz, omuzlarımıza yüklenen sorumluluğun farkındayız. Bu omuzlar İstanbul’un bütün muhtaçlarının yükünü taşımaya hazırdır. Bu omuzlar, İstanbul’un yükünü hafifletmek için 7 gün 24 saat ayakta durmaya hazırdır. Biz, İstanbul’a, aziz İstanbullulara karşı sorumluluğumuzun hep bilincinde olacağız.” ifadelerini kullandı. Sosyal medyaya sızan para sayma görüntülerini hatırlatan Kurum, sözlerine şöyle devam etti: “Bizi öyle balya balya paralarla görmeyeceksiniz. Bizi, İstanbul için çalışırken, İstanbul için üretirken göreceksiniz. İşte, biz böyle bir anlayışla hareket ederken, bunlar ne yapıyor? Hiçbir şey yapmadıkları gibi bir de bizim projelerimizi eleştirmeye kalkıyorlar. Onlar İstanbul’u kara kışa teslim ederken, büyükelçilerle yemek yerken; biz İstanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk. Onlar, kendi Genel Başkanını devirmek için gizli gizli toplantılar yaparken; biz İstanbul’da 365 milyar liralık yatırım yapıyorduk. Onlar,Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olup İstanbul’u kaderine terk ederken; biz deprem bölgesinde 180 bin konutumuzun temellerini atıyorduk.”

 Kurum, İstanbul için verdikleri sözlerin daima arkasında duracaklarını belirterek, “İşte bugün tarihin ve milletin önünde söz veriyoruz. Biz İstanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Bu söz, eser adamlarının sözüdürBu söz, sağlam adamların sözüdür. Bu söz Murat Kurum sözüdür.” dedi ve konuşmasını, “Sandık günü hesap günüdür. Sandıkta bizi unutanlara hesap soracağız. Sandıkta İstanbul’un kaynağını çarçur edenlere hesap soracağız.” ifadeleri ile sonlandırdı.

 

“Sendikalarımız belediyede de bizim yol arkadaşımız olacak”

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyoğlu Hasköy Sanat ve Kültür Merkezi’nde Kamu-Sen Sahur programına katıldı. Sözlerine, “Seçim sürecinde artık sona yaklaştık. Bir haftadan daha kısa bir sürede sandığa gideceğiz. Bu son bir haftayı, inanıyorum ki, dolu dolu yaşayacak, İstanbul’da sokak sokak, mahalle mahalle dolaşacak, gönül almaya devam edeceğiz.” diyerek başlayan Kurum, Pazar günü yapılan Yeniden Büyük İstanbul Mitingi ile ilgili, “Coşku dolu, heyecan dolu bir gün yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizde yüz binlerce İstanbullu kardeşimizle buluştuk, kucaklaştık.” ifadelerini kullandı.

 22 yıldır çalışanların hak arama mücadelesine destek verdiklerini söyleyen Kurum, “Sadece hakların elde edilmesi noktasında değil, devletimizin ilerlediği tüm yollarda, en kritik dönemeçlerde sendikalarımızla yerli ve milli bir duruşu birlikte gösterdik. İnşallah 1 Nisan’dan itibaren bu duruşumuzu daha da ilerilere taşıyacağız. Sendikalarımız belediyede de bizim yol arkadaşımız olacaklar. Birlikte istişare etmekle kalmayacak, icraatı da projeyi de beraber uyguladığımız paydaşlarımız olacaklar. Çalışanlarımızın, memurlarımızın haklarına, çalışma koşullarına dair tüm iyileştirmeleri birlikte tasarlayacağız, birlikte uygulayacağız.” dedi.

Memur ile belediye yönetimi arasındaki anlaşmazlıkları, memur kardeşlerimize daima pozitif ayrımcılık yaparak birlikte çözeceğiz. İstanbul’daki tüm kurumlarda çalışan memur kardeşlerimize yönelik, sendikamızın düzenlediği özel eğitim programlarına tam destek vereceğiz. Büyükşehir Belediyesinin ve sendikalarımızın gücünü; yeniden sarsılmaz şekilde bir araya getireceğiz. Tek yürek olacağız. Tek yumruk olacağız ve İstanbul’un gücüne güç katmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Çalışan memurlarımızın evlatları için her mahallemize 7/24 esasıyla çalışan kreşler yapacağız. Memurlara özel KİPTAŞ eliyle kooperatifler kuracak, sosyal konut projelerimizi memurlarımıza, işçilerimize, emekçi kardeşlerimize kazandıracağız.” şeklinde sıraladı.

 

 

“Omuzlarımıza yüklenen sorumluğun farkındayız”

“İstanbul bizim gözümüzün nuru, İstanbul Peygamberimizin müjdesi. İstanbul, şanlı komutanların, ressamların, şairlerin, dava adamlarının hayallerini süsleyen şehir. Bu şehir, bize emanet edilmiş bir şehir. Biz bu emanete gözümüz gibi sahip çıkacağız.” cümleleriyle vurgulayan Kurum, “Bu emaneti koruyarak, güzelleştirerek gelecek nesillere en güzel haliyle bırakacağız. İşte biz böylesi bir İstanbul’a, hayallerimizin olduğu bu aziz şehre hizmetkar olmak için yollara çıktık.” dedi.

“Biliyoruz ki, ancak samimi hayaller, ancak gönülden kurulan hayaller muradına kavuşur. Şimdi bu kardeşinizin, Murat Kurum’un da bir hayali var. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir annemiz, hiçbir kardeşimiz deprem endişesi yaşamasın. İstanbul’umuzda bütün yuvalarımız güvenli hale gelsin istiyoruz. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çıksın, öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerin, memurun, emeklinin geleceğe umutla baktığı, kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul.” diye konuştu.

İstanbul’a karşı büyük bir sorumluluk anlayışı ile yola devam edeceklerini söyleyen Kurum, “Biz, omuzlarımıza yüklenen sorumluluğun farkındayız. Bu omuzlar İstanbul’un bütün muhtaçlarının yükünü taşımaya hazırdır. Bu omuzlar, İstanbul’un yükünü hafifletmek için 7 gün 24 saat ayakta durmaya hazırdır. Biz İstanbul’a, aziz İstanbullulara karşı sorumluluğumuzun hep bilincinde olacağız. Bizi her zaman ihtiyaç sahibi insanımızın, çözüm bekleyen meselelerin yanında, tarafında bulacaksınız. Geçmişte nasıl ki milletimizin derdiyle dertlendiysek, bugün ve yarın da milletimizin derdiyle dertlenecek, derdine derman olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Bizi balya balya paralarla görmeyeceksiniz”

 Murat Kurum, ‘hizmet belediyeciliği’ anlayışının altını çizerek, “Bizi arayan herkes, tıpkı şu son 5 yılda yaptığımız gibi, afetlerde milletimizin yanına iki saatte koşup, milletimizin derdiyle dertlenip, söz verip, o sözü tutanlar tarafında görecek. Biz hiçbir zaman polemiklerin, iftiraların, dedikoduların tarafında olmayacağız. Hep üreten tarafta olacağız, hayallerimizi unutmayacağız, vaatlerimizi unutmayacağız. İstanbul’un hakkını İstanbullulara harcayacağız.” dedi.

 Son günlerde çok konuşulan para sayma görüntüleriyle ilgili de konuşan Kurum, sözlerine şöyle devam etti: “Bizi öyle balya balya paralarla görmeyeceksiniz. Bizi, İstanbul için çalışırken, İstanbul için üretirken göreceksiniz. İşte, biz böyle bir anlayışla hareket ederken, bunlar ne yapıyor? Hiçbir şey yapmadıkları gibi bir de kalkmış bizim projelerimizi eleştirmeye kalkıyorlar. Onlar İstanbul’u kara kışa teslim ederken, büyükelçilerle yemek yerken; biz İstanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk. Onlar kendi genel başkanını devirmek için gizli gizli toplantılar yaparken; biz İstanbul’da 365 milyar liralık yatırım yapıyorduk. OnlarCumhurbaşkanı yardımcısı adayı olup İstanbul’u kaderine terk ederken; biz deprem bölgesinde 180 bin konutumuzun temellerini atıyorduk.”

 Kurum, İstanbul için verdikleri sözlerin daima arkasında duracaklarını belirterek, “İşte bugün tarihin ve milletin önünde söz veriyoruz. Biz İstanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Milletimizin her anında hep yanında olacağız. Biz, söz verip sözünü unutanlardan olmayacağız. Bizim sözümüz, onların verdiği söze benzemez. Bu söz, eser adamlarının sözüdürBu söz, sağlam adamların sözüdür, bu söz Murat Kurum sözüdür.” dedi ve konuşmasını, “Sandık günü hesap günüdür. Sandıkta bizi unutanlara hesap soracağız. Sandıkta İstanbul’un kaynağını çarçur edenlere hesap soracağız. Sandıkta, İstanbul’un parasını israf edenlere hesap soracağız. Hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye doğrultusunda yol yürüyeceğiz. Birlikte kazanacağız, birlikte sevineceğiz ve aziz İstanbul’umuza bu hizmetleri yapacağız.” ifadeleri ile sonlandırdı.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Yerel Seçim 2024 Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI