İBRAHİM ÖZKAN VE BEŞ MECLİS ÜYESİ İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ: "BİZE BAŞKA SEÇENEK KALMADI"

İBRAHİM ÖZKAN VE BEŞ MECLİS ÜYESİ İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ: "BİZE BAŞKA SEÇENEK KALMADI"
 Tarih: 17-12-2023 17:40:12
İBRAHİM ÖZKAN VE BEŞ MECLİS ÜYESİ İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve beş meclis üyesi üye partilerinden istifa etti. Özkan, “Bir yıl öncesine kadar cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün ‘belediyeleri yönetemezler’ demek, ilkeli siyasete yakışmamakta, millete güven vermemektedir. Bize istifa etmekten başka bir yol bırakmayan bu süreci noktaladığımızı ve İBB Meclisinde yolumuza bundan sonra bağımsız olarak devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

İYİ Parti'nin yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılma kararının ardından başlayan istifa dalgası sürüyor. Partideki istifalar bugün İBB meclis grubuna da yansıdı. Grup Başkanı İbrahim Özkan ile birlikte meclis üyeleri Bora Kılıç, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya, ve Yakup Fındık da partiden istifa etti. Yapılan açıklamada, altı isimin 'bağımsız' olarak yollarına devam edeceği vurgulandı. 

“İLKELİ SİYASETE YAKIŞMAMAKTA, MİLLETE GÜVEN VERMEMEKTEDİR”

Sosyal medya hesabı X’ten açıklama yayınlayan Özkan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu aday olarak göstermek istediklerini hatırlattı, “Bir yıl öncesine kadar cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün ‘belediyeleri yönetemezler’ demek, ilkeli siyasete yakışmamakta, millete güven vermemektedir” dedi.

İstifa haberini sosyal medya hesabından duyuran Özkan paylaşımı şöyle:

"Kamuoyunun Dikkatine; 4 Aralık 2023 tarihinde toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu, 2024 yerel seçimlerine kendi adaylarıyla girme kararı aldı. ‘Hür ve müstakil’ kararına gerekçe olarak da bir üçüncü seçeneğe ihtiyaç olması gösterildi.
 
Biz bu karara saygı duymakla beraber, İstanbul ve Ankara’da işbirliğinin devam etmesi yönünde görüş bildirdik. Çünkü 2019 yılı yerel seçimlerinde, 25 yılın üzerine İstanbul ve Ankara alınmıştı. Bu hem muhalefet için hem de oy veren halkımız için önemli bir motivasyon olmuştu. İlkeli siyaset, özü sözü bir, olmayı samimi ve açık fikirli olmayı gerektirir. Söylem ve eylemleriniz güven vermiyorsa orada ilkeli siyasetten bahsedemeyiz. 1 yıl öncesine kadar Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün “belediyeleri yönetemezler” demek, ilkeli siyasete yakışmamakta, millete güven vermemektedir. Biz daima ülkemizin ve milletimizin menfaatlerinin yanında olduk. Ülkemizi tek adama mahkum etmek isteyen sistemin karşısında durduk. Demokrasinin sağlıklı işlemediği, sosyal medya paylaşımlarının bile topluca yapılmaya itildiği bir yerde durmak, kayıpları anayasa değişikliğine kadar gidebilecek bu sürece daha fazla katkı sunmak istemiyoruz. Ülkemiz menfaatleri için, Türkiye’nin kalbi İstanbulumuz için ortak bir karar imza atıyor, ‘hür ve müstakil’ olarak İYİ Parti’den istifa ediyoruz. Bize istifa etmekten başka bir yol bırakmayan bu süreci noktaladığımızı ve İBB Meclisinde yolumuza bundan sonra bağımsız olarak devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. Bora Kılıç, İbrahim Özkan,Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya, Yakup Fındık"

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İBB MECLİS Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI