POLAT ÇİFTİNE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 17'YE YÜKSELDİ. DİLAN POLAT'IN EVİNDE YAPILAN ARAMADA 80 SAYFA DOKÜMANA EL KONULDU

POLAT ÇİFTİNE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 17'YE YÜKSELDİ. DİLAN POLAT'IN EVİNDE YAPILAN ARAMADA 80 SAYFA DOKÜMANA EL KONULDU
 Tarih: 01-11-2023 15:31:23
POLAT ÇİFTİNE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 17'YE YÜKSELDİ. DİLAN POLAT'IN EVİNDE YAPILAN ARAMADA 80 SAYFA DOKÜMANA EL KONULDU

Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ve Dilan Polat'ın gözaltına alınmasıyla ilgili MASAK raporu yeni detayları ortaya çıkardı. Polat çiftine düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 17’ye yükseldi. Polat ailesi mensubu 13 şüpheliyle birlikte toplamda 41 kişi ve 27 firmanın tüm mal varlığına tedbir konuldu. Dilan Polat'ın Çekmeköy'deki ikametinden 80 sayfa doküman ele geçirildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine saat 01:15’te İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da toplam 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

MASAK Ön İnceleme Raporu'nda; tasfiye halinde 5 şirketten aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğunu, bahse konu paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu "Milda Gayrimenkul" isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespit edildiği belirtildi. Polat çiftinin bu yöntemle paranın izini kaybettirmeye çalıştığı kaydedildi.

Gece yarısı yapılan operasyonla İstanbul merkezli, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda; aralarında Dilan Polat, Engin Polat, Sinem Sıla, Alper Kürşat Polat, Sezgin Polat, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Zehra Yılmaz, Ceyda Nur Gün, Beyza Nur Gün, Zekai Tepe, Halit Polat, Haydar Enes Çetinkaya, Can Polat, İlkan Kul, Buse Uzuner, Can Doğu, Ahmet Gün'ün olduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. 

"DİLAN POLAT'IN EVİNDE 80 SAYFA DÖKÜMAN ÇIKTI" 

Polat ailesi mensubu 13 şüpheli ile birlikte toplamda 41 şüpheli ile 27 firmanın tüm mal varlığına tedbir konuldu. 

Dilan Polat'ın Çekmeköy'deki ikametinden 80 sayfa doküman, tapu, fatura; şirket ortağı Zümrüt Yerebakan'ın evinde ise 10 bin dolar; Zekai T.'in evinde 1 adet hard disk, 350 tabanca mermisi; Ahmet Gün’ün evin 36 adet döküman ve 120 bin lira ile bir  laptop ele geçirildi. 13 şüphelinin yakalama çalışmaları ise devam ediyor. 

SOMUT DELİLLER ELDE EDİLDİ

Operasyon talimatının ise Engin Polat ve Dilan Polat’a ait şirketlerde yapılan incelemelerde elde edilen deliller sonrası verildiği ortaya çıktı. El koyulan dijitallerde ve evraklarda soruşturma için somut delil elde edildiği öğrenildi.

Engin Polat ve Dilan Polat’a suç gelirlerini aklama, vergi usul kanununa muhalefet, resmi belgede sahtecilik suçlarının dışında örgüt kurma ve yönetme suçunun da yöneltildiği öğrenildi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI