Sultangazi Belediyesi’nden 15 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği

Sultangazi Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılında birinci sınıfa başlayan 15 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye seti desteği sağladı. Uygulamayla toplam 58 bin öğrenciye ulaşıldı.
 Tarih: 09-09-2026 17:35:08
Sultangazi Belediyesi’nden 15 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği

Sultangazi Belediyesi’nden 15 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği

Sultangazi Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde birinci sınıfa başlayacak 15 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye seti desteğinde bulundu. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, uyum haftasında İsmetpaşa İlkokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerin okul heyecanına ortak oldu ve kırtasiye setlerini öğrencilere teslim etti.

Sultangazi Belediyesi, eğitime yönelik sosyal destek çalışmalarını yeni eğitim öğretim yılında da sürdürüyor. İlçe genelinde birinci sınıfa başlayan 15 bin öğrenciye kırtasiye desteği sağlayan belediye, öğrencilerin temel okul ihtiyaçlarına katkı sunmayı hedefliyor.

Eğitim döneminin ilk haftasında öğrencilerin kullanımına sunulmak üzere hazırlanan çanta ve kırtasiye setleri okullara teslim edildi. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun da İsmetpaşa İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Dursun Miniklerin Heyecanına Ortak Oldu

İsmetpaşa İlkokulu’ndaki sınıfları ziyaret eden Başkan Abdurrahman Dursun, öğrencilerle yakından ilgilendi. Miniklerin yeni eğitim öğretim yılı heyecanını paylaşan Dursun, öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Başkan Dursun’un ziyaretine Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş da eşlik etti.

“Önceliğimiz Eğitim”

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, eğitim alanındaki desteklerin sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir parçası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Hep söylüyoruz, eğitim önceliğimizdir diye. Sizlerle birlikte bizler de 2026-2027 Eğitim Öğretim dönemine başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sosyal belediyecilik çerçevesinde her yıl miniklerimize yönelik güzel bir iş yapıyoruz. Sultangazi’de geleneksel hale getirmiş olduğumuz birinci sınıf öğrencilerimize çanta ve kırtasiye setlerini miniklerimize teslim ettik, onlarla bir araya geldik.”

Dursun, dört yıldır sürdürülen uygulama kapsamında bu yıl gerçekleştirilen dağıtımlarla birlikte toplam 58 bin öğrenciye kırtasiye desteği ulaştırıldığını belirterek, “Bu ciddi bir rakam. Ailelerimizin bir nebze yükünü alabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Kırtasiye Setinde Öğrencilerin Temel İhtiyaçları Yer Alıyor

Sultangazi Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye setlerinde, öğrencilerin okul hayatında ihtiyaç duyabileceği temel eğitim malzemeleri bulunuyor.

Set içerisinde;

  • Beslenme bölmeli okul çantası,

  • Kalemlik,

  • 2 kurşun kalem,

  • 2 kırmızı kalem,

  • Kalemtıraş,

  • Silgi,

  • 12 renk kuru boya,

  • Çizgili defter,

  • Kareli defter,

  • Resim defteri,

  • Güzel yazı defteri,

  • Abaküs

yer alıyor.

Sultangazi Belediyesi’nin kırtasiye desteğiyle, ilçede birinci sınıfa başlayan öğrencilerin eğitim hayatlarına ihtiyaç duydukları temel malzemelerle başlamalarına katkı sağlanırken, ailelerin okul başlangıcındaki kırtasiye giderlerinin de azaltılması amaçlanıyor.

CUMHUR HABER
www.cumhurhaber.com

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Bülten Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI