BALIKÇI KENAN: EYLÜL AYI PALAMUT AYI

BALIKÇI KENAN: EYLÜL AYI PALAMUT AYI
 Tarih: 30-08-2023 12:44:19
BALIKÇI KENAN: EYLÜL AYI PALAMUT AYI

BALIK SEZONU AÇILIYOR HASRET BİTİYOR

1 Eylül’de kalkacak olan av yasağının ardından balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyecek. Dört buçuk ay sonra yeniden denizlere dönecek olan balıkçıların beklentisi büyük. Eylül ayının palamut ayı olduğunu belirten İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı,  “9.’uncu ay palamut ayı. Beklentimiz yasakların kalmasından sonra palamut balığının bol çıkması” dedi 

Denizlerde av yasağı kalkıyor. Dört buçuk ay sonra balıkçılar denize dönüyor. Yeni sezona büyük umutlarla giren balıkçılar ilk olarak palamut balığının çıkacağını belirtiyor. 

PALAMUT MEVSİMİ BAŞLIYOR

15 Nisan’da başlayan ve 4 buçuk ay boyunca uygulanan av yasağının bitmesine 1 gün kalan balıkçılar hazırlıklarını tamamladı. Yeni sezondan umutlu olan balıkçılar ilk günde tezgahların balıklarla dolmasını ümit ediyor. Eylül ayında genellikle Palamut balığı bolluğu yaşandığını ifade eden ünlü balıkçı Kenan Balcı: “Bu sene denizlerimizden umutluyuz. Yasağın kalkmasıyla birlikte bol bol palamut çıkmasını bekliyoruz. Peşinden hamsi, sardalya ve son olarak da istavrit geliyor. Palamut, Sardalya ve Hamsi bekliyoruz” diye konuştu. 

BALIK FİYATLARIDA DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinide değerlendiren Balcı: “Havalar sıcak gitti. Şu anda denizin üstünde oksijen yetersizliği var. Balıklar derin sularda. İnşallah havalar serinlemeye başlayınca eylül ayında balıkta bol çıkmaya başlayacak.  Bu balık fiyatlarınıda etkileyecek. Fiyatlarda düşmeye başlayacak” ifadesini kullandı. 

HERGÜN TAZE BALIK ALIN

Vatandaşlara öneride de bulunan Balıkçı Kenan Balcı: “Halkımız, müşterilerimiz çok balık alıp dolaba saklamasın. Her gün taze taze balığını alsınlar. Balıkçılar 4 gözle 1 Eylül’ü bekliyor. Tüm gemiler hazır ağlar onarıldı. Vira Bismillah 4 gözle bekliyoruz. Balığın pahalı olması bizim işimize gelmiyor. 10 kilo satmak işimize gelmiyor. Balıkçılar ucuzu seviyor. Herkese balık öneriyorum. Balık anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran içinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağıdır. Onun için herkese balık tavsiye ediyorum. Haftada dn az 2 kere balık yesinler” diye konuştu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI