Başkan Hasan Hınıslı'dan 'Kamu Tasarruf Paketi'ne tepki

İstanbul Gazeteciler Derneği Yönetim kurulu adına Başkan Hasan Hınıslı'dan "Kamuda Tasarruf Paketi"ne Sert Tepki:BASININ YAŞATILMASI, TASARRUFTAN DAHA ÖNEMLİDİR
 Tarih: 20-05-2024 16:11:04
Başkan Hasan Hınıslı'dan 'Kamu Tasarruf Paketi'ne tepki

BASININ YAŞATILMASI, TASARRUFTAN DAHA ÖNEMLİDİR

Ekonomik zorluklarla mücadele eden yaygın ve yerel basınımız, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ile daha da büyük bir tehdit altına sokulmuştur. Paket kapsamındaki kısıtlamalar, yerel basının hayatta kalma mücadelesini daha da zorlaştıracak hatta birçoğunun kapısına kilit vurmasına neden olacaktır... Kamuda tasarrufun faturasını yerel basına ödetmek yurttaşın sesini kısmaktan öte gitmez.

“Basının gelir kaynakları, gazete abone satışları, reklamlar ve resmi ilanlar üzerine kuruludur. Ancak Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, bu gelirleri önemli ölçüde tırpanlayacak düzenlemeler içeriyor. Örneğin; “basın ve yayın organlarına ilan ve reklam verilmeyecek, kamu kurumları günlük gazete alımı yapmayacak ve görev alanı dışındaki yayınlara abonelik yapılmayacak.” Yerel basının yaşatılması en az tasarruf kadar, hatta özgürlükler ve demokrasi adına daha da önemlidir.

Ekonomik sorunlarla boğuşan yerel medya kuruluşları, artan kurlar karşısında kâğıt, kalıp ve mürekkep gibi girdi maliyetlerinin artmasıyla karşı karşıya kalmıştır. Döviz kurlarındaki yükseliş ve asgari ücret ve SGK prim artışı da bu sorunları daha da aşılması güç hale getirmiştir. Yüzlerce yerel medya kuruluşu kepenk indirme noktasına gelmiş durumdadır. Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, sanki yerel basının idam fermanı gibi boynuna takılmıştır. Demokrasinin temel taşlarından biri olan basının yaşatılması için bu olumsuz uygulamaların acilen iptal edilmesi gerekiyor”

İstanbul Gazeteciler Derneği Yönetim kurulu adına
Hasan Hınıslı
Başkan

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI