CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, ‘Gezi’ye Adalet Nöbeti’ne katıldı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Gezi Parkı davasında tutuklu bulunan isimler için başlatılan adalet nöbetinin 700. günündeki açıklamasına katıldı.
 Tarih: 25-03-2024 21:45:50
CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, ‘Gezi’ye Adalet Nöbeti’ne katıldı

Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Can AtalayTayfun KahramanÇiğdem Mater ve Mine Altınay için 700. adalet nöbeti tutuldu.

Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater ve Mine Özerden için tutulan adalet nöbetinin 700. günü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde (TMMOB), düzenlenen 700. gün adalet nöbeti bugün de devam etti.

Nöbet eylemin CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katılarak, destek verdi.

Nöbet eyleminde yapılan açıklamada, Gezi’nin ilk günden bu yana iktidarın hedefinde olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Hepimiz biliyoruz ki, siyasi iktidarın ve onun maşalarının Gezi Direnişi nezdinde asıl cezalandırmak istediği eşit, özgür, demokratik ve gerçekten bağımsız bir Türkiye ideali için mücadele eden toplumsal muhalefet hareketidir. Bizler, Gezi’ye baktığımızda; bilim ve tekniğin ışığında, tüm canlıların yaşam hakkına saygılı, eşit, onurlu, barış içerisinde yaşayacağımız, adil bir ülke umudunun ne kadar da diri olduğunu görüyoruz.”

Açıklamanın devamında, “Gezi Direnişi ‘ne katılan milyonlardan intikam almak için hukuksuz bir biçimde tutsak edilen arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz” denilerek, tutuklu isimlerin tahliye edilmesine kadar adalet nöbetinin süreceği ifade edildi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI