ERDOĞAN TOPRAK'TAN AKBELEN DEĞERLENDİRMESİ: İKTİDAR, BU İPTAL KARARINI AKBELENLİ KÖYLÜLERİN UYARILARINA HAK VERDİĞİ İÇİN DEĞİL, OY KAYBETME KORKUSUYLA ALDI

ERDOĞAN TOPRAK'TAN AKBELEN DEĞERLENDİRMESİ: İKTİDAR, BU İPTAL KARARINI AKBELENLİ KÖYLÜLERİN UYARILARINA HAK VERDİĞİ İÇİN DEĞİL, OY KAYBETME KORKUSUYLA ALDI
 Tarih: 17-03-2024 20:55:57
ERDOĞAN TOPRAK'TAN AKBELEN DEĞERLENDİRMESİ: İKTİDAR, BU İPTAL KARARINI AKBELENLİ KÖYLÜLERİN UYARILARINA HAK VERDİĞİ İÇİN DEĞİL, OY KAYBETME KORKUSUYLA ALDI

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırma kararının iptalini değerlendirdi. Toprak, "İktidar, bu iptal kararını Akbelenli köylülerin uyarılarına hak verdiği için değil, oy kaybetme korkusuyla aldı. Tıpkı 2 günde değiştirdikleri karar gibi, seçimden 2 gün sonra yeni bir Cumhurbaşkanı kararıyla aynı 190 parseli tekrar kamulaştırıp iktidar müteahhitlerine verebilirler" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Haftalık Değerlendirme Raporu'nu bugün yayınladı. 2019 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekildiği belirtilen ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin değerlendirmede bulunan Toprak, şunları kaydetti:

"İstanbul’da yasal ve legal CHP il binası alımına ait beş yıl önceki video ile kurgu üzerinden seçim öncesi siyasi şantaja başvuranlar siyasi kirlilikten en son söz edecek kişilerdir. 17-25 Aralık rüşvet operasyonlarında milyar dolarların ve davaların üzerini örten, siyasi ahlak yasasını reddeden bizzat bu iktidarın kendisidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul İl Binasının satın alınmasındaki alışveriş görüntülerinden yolsuzluk algısı yaratıp, siyasi nema sağlamayı umanların hevesleri boşunadır. Seçmen, her seçim öncesinde montaj şantaj videolarıyla siyasi rekabeti kirleten iktidarın bu seçimde de benzer yollara başvurmasının hesabını soracaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Hakikatleri yüzümüze haykırın ki hatalarımızı görüp düzeltelim” açıklamasını hatırlatan Toprak, “Erdoğan, hakikati söyleyenlere açtığı davalarda rekora gidiyor. Kendi vatandaşını hakaret davalarıyla mahkemelerde süründüren Cumhurbaşkanı, Macaristan Başbakanı Orban’a göre Avrupa’yı kurtaran lider” dedi.

"İKTİDARI OY KAYBETME KORKUSU ALDI"

Erdoğan Toprak, Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırma kararının iptalini değerlendirdi. Toprak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı yıllardır Akbelen, İkizköy vb. birçok yerde halkın, çiftçilerin çağrılarına kulak tıkıyor. Toprakların, yeraltı suları ve zeytinliklerin yok olacağı, yörede hayatın biteceği uyarılarına rağmen yayınladığı acele kamulaştırma kararnamelerini iptal etmedi. Arazisine sahip çıkan köylünün üzerine jandarmayı gönderdi. Evler, köyler tahliye edildi. Şimdi AKP adayı ‘oy alamayız’ deyince aldığı kararı 2 günde kendisi değiştirdi. Acil durumun belediye seçiminde hezimete uğrama endişesi olduğu tescillendi. Akbelen örneği; acil kamulaştırma kararlarının kamu yararına değil, siyasi çıkarlara dayandığını, gösterdi. İktidar, bu iptal kararını Akbelenli köylülerin uyarılarına hak verdiği için değil, oy kaybetme korkusuyla aldı. Tıpkı 2 günde değiştirdikleri karar gibi, seçimden 2 gün sonra yeni bir cumhurbaşkanı kararıyla aynı 190 parseli tekrar kamulaştırıp iktidar müteahhitlerine verebilirler."

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI