11-18 yaş grubu çocuk ve gençlerin eğitime erişimlerini desteklemek amacıyla 2008 yılında kurulan Genç Hayat Vakfı; çocuk işçiliğini önleme, eğitimde fırsat eşitliği, sosyal uyum ve güçlendirme alanlarındaki çalışmalarıyla 15 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteriyor.
Son günlerde faaliyetlerini mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesi üzerine yoğunlaştıran Vakıf, “Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” projesi kapsamında, Bursa’da paydaşlarla birlikte METİP alanı, çadır ve okul ziyaretleri yaptı.
Bursa ziyaretlerini sosyal medya hesaplarından duyuran Vakıf, desteklerinden dolayı Yenişehir Kaymakamlığı ve Bursa İşkur İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğinde, Avrupa Birliği (AB) kaynaklarıyla finanse edilen, Genç Hayat Vakfı’nın uygulama ortağı olduğu proje.
Bugüne kadarki faaliyetleriyle on binlerce çocuk ve gencin sahip olduğu becerileri keşfetmeleri ve yetenekleri doğrultusunda bilgiye ulaşmaları için çalışan Genç Hayat Vakfı; sadece çocuk ve gençlerle değil, onlarla temas eden herkesle çalışarak sürdürülebilir modeller üretiyor.
Genç Hayat Vakfı; mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesi, gençlerin ve çocukların 21. yüzyıl becerileri edinmeleri, sosyal uyum, kız çocuklarının güçlendirilmesi üzerine proje ve burslarla; çocuk ve gençlerin eğitimini destekliyor. Vakıf, ayrıca yürüttüğü ve yürütülmesine destek verdiği araştırmalarla bu alanlardaki çalışmalara katkı sunuyor.
Vakfın faaliyetleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.