İstanbul Adliyesi'ndeki saldırıda hayatını kaybeden Karataş son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Adliyesi'ndeki saldırıda hayatını kaybeden Karataş son yolculuğuna uğurlandı
 Tarih: 07-02-2024 15:06:29
İstanbul Adliyesi'ndeki saldırıda hayatını kaybeden Karataş son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da Çağlayan Adalet Sarayı’nın C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına yönelik dün gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Dilfıraz Karataş için bugün Bağcılar Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nın C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına dün silahlı saldırı düzenlenmiş, iki terörist öldürülmüş, 3’ü polis 6 kişi yaralanmıştı. Olay sırasında yaralanan Dilfıraz Karataş kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Yaşamını yitiren Dilfiras Karataş için bugün Bağcılar Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz,Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ,Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Karataş'ın eşi Kamer Karataş, kızı Seda Karataş, oğlu Okan Karataş, yakınları ve sevenleri katıldı. Törende Karataş'ın acılı kızı Seda Karataş'ın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Cenaze töreninin ardından Karataş'ın cenazesi defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

"HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Cenaze töreninin ardından açıklama yapan Vali Gül şöyle konuştu:

"Yaralanan 7 vatandaşımızdan bir tanesi vefat etmişti. Bugün de Bağcılar Cemevi'nde onun cenaze törenine katıldık. Başsavcımızla, kaymakamımızla, belediye başkanımızla, cemevi başkanımızla ve vatandaşlarımızla birlikte. Allah rahmetiyle muamele etsin. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başısağolsun. Diğer yaralı 6 vatandaşımızdan ikisi dün taburcu olmuştu. İkisi polis olmak üzere diğer iki vatandaşımızın da tedavisi devam ediyor. Çok şükür durumları iyi. Ben tekrardan başsavcımızın nezdinde bütün adliye camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimize geçmiş olsun diyorum. Allah beterinden sakınsın. Hepimizin başı sağ olsun."

"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Gazetecilerin, "Gözaltına alınan kişi sayısında bir artış var mı" şeklindeki sorusuna Gül, "Onlarla ilgili süreç devam ediyor. Adliyemiz bu konuyu bundan sonraki süreçte takip ediyor. Terörle mücadele biliyorsunuz uzun bir süreç. Önceki dönemlerde olduğu gibi şimdi de bundan sonra da inşallah bu devam edecek. Burada biraz sabırla beklememiz gerekiyor" yanıtını verdi.

ÇATIŞMANIN ARASINDA KALDI

57 yaşındaki Dilfıraz Karataş'ın olay günü hayatını kaybeden teyzesinin kızının anmasına giderken, çatışmanın arasında kalarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI