İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı!

İstanbul Gazeteciler Derneği, (İGD) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Beşiktaş Tarihi Kethüda Hamamı’nda anlamlı bir etkinliğe imza attı. Birbirinden ünlü gazetecilerin bir araya geldiği etkinlikte Başkan Mehmet Mert, “Basın hürriyeti bütün hürriyetlerin üzerindedir diyoruz. Bu hürriyetin sağlanması için de dayanışma içerisinde olunmalı. Mücadeleyi bırakmamalıyız” ifadelerini kullandı.
 Tarih: 12-01-2024 14:40:25   Güncelleme: 12-01-2024 14:49:25
İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı!

İstanbul Gazeteciler Derneği, (İGD) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Beşiktaş Tarihi Kethüda Hamamı’nda anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Gazetecilerin bir araya geldiği programda konuşan İGD Başkanı Mehmet Mert, Türkiye'de gazetecilerin ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek “Basın hürriyeti bütün hürriyetlerin üzerindedir diyoruz. Bu hürriyetin sağlanması için de dayanışma içerisinde olunmalı. Mücadeleyi bırakmamalıyız” dedi

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı! - Resim : 1

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza atan İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) çok sayıda gazeteciyi Beşiktaş Tarihi Kethüda Hamamı’nda yemekli gecede bir araya getirdi. Ev sahipliğini İGD Başkanı Mehmet Mert'in yaptığı geceye çok sayıda davetli katıldı. İGD Üyesi İlke Duyan'ın sunumu ile sahneye davet edilen İGD Başkanı Mehmet Mert, gazetecilerin yaşadığı her türlü olumsuzluk ve zorluklara rağmen her zaman bir arada olmaları gerektiğini söyledi. Mert, “İşte bugün de o birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

10 OCAK'TA NE OLMUŞTU?

10 Çalışan Gazeteciler Günü hakkında bilgi veren Mert, “Bugün ne olmuştu? 10 Ocak 1961 tarihinde, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren 212 sayılı yasa yürürlüğe girmişti. Böylece artık gazete çalışanlarının iş sözleşmeleri yazılı olarak yapılacak, sözleşmelere işin türü, ücreti yazılacak, gazetecilerin, sendikal, sosyal ve yasal haklarını belirleyen hükümleri içerecekti. Bu yasa ile kendilerine yüklenen sorumlulukları kabul etmek istemeyen 9 gazete patronu bunlar, Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul ve Yeni Sabah ortak bildiriye imza atarak gazetelerini 3 gün kapadıklarını duyurmuşlardır” ifadelerini kullandı.

''ÜLKEYİ TERK ETMEK ASLA ÇÖZÜM DEĞİL''

Gazetecilerin dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Mehmet Mert, “Günümüzde gazetecilik dışında birçok meslek erbabı maalesef bu güzel ülkede yaşamanın keyfine varmak yerine, ülke değiştirmeyi düşünmekte. Doktorlarımız ülkeyi terk etmekte. Eğitimcilerimiz meslek değiştirmekte. Gençlerimiz karamsar, tedirgin, umutsuz. Peki ne yapmalı? Dayanışma içerisinde olunmalı. Mücadeleyi bırakmamalı. Kamu haklarını, çevre haklarını, insan hakları savunuculuğunu hayatımız pahasına sürdürmeliyiz. Bu güzel ülkemizi terk ederek değil, öz değerlerimize sahip çıkarak daha da büyümesine katkı sunmalıyız. Başka türlü yaşamanın ne anlamı olabilir ki? İşte tam da bu noktada İstanbul Gazeteciler Derneği bu ekonomik krize rağmen, sırf bir dayanışma örneği olsun, meslektaşlarımız bir araya gelsin, kaynaşsın, dertleşsin diye böyle bir etkinlik düzenledik” ifadelerini kullandı.

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı! - Resim : 2

GECEYE İLGİ YOĞUN OLDU

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Mehmet Mert’in ev sahipliğinde gerçekleşen geceye şu isimler katıldı: Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz ,Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney,İGD Genel Sekreteri Hasan Hınıslı, İGD Başkanvekili Mustafa Dolu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hüseyin Çetiner, Müge Cesur Özmen, Celal Karali ve Remzi Tanış. Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, Sözcü yazarı Rahmi Turan, gazeteci Barış Yarkadaş,Bülent Çavuş, Aytunç Erkin, Kubilay Sevinç, Yalçın Bayer, Halit Çelikbudak, Namık Koçak, İbrahim Konar, Serpin Alpaslan, Mikail Kuyucu, Kadir Çetin, Osman İslam, Osman Köse.” Kaynak: Kaynak: Müge Yücetürk - tv100.com

  Editör: Kaynak: Müge Yücetürk - tv100.com   Kaynak: Kaynak: Müge Yücetürk - tv100.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI