Mimar Mehmet Çoban: Plansızlık ve kaçak yapılaşma depremin yıkıcı etkilerine davetiye çıkarıyor

Mimar Mehmet Çoban: Plansızlık ve kaçak yapılaşma depremin yıkıcı etkilerine davetiye çıkarıyor
 Tarih: 04-12-2023 17:20:59
Mimar Mehmet Çoban: Plansızlık ve kaçak yapılaşma depremin yıkıcı etkilerine davetiye çıkarıyor

Mimar Mehmet Çoban’dan deprem uyarısı: Ülkemizin geleceği plansız politikalara değil bilinçli yapılaşma üzerine kurulmalıdır



Marmara Denizi çevresinde bugün yaşanan ve İstanbul’da da hissedilen 5.1'lik depremin ardından Mimar Mehmet Çoban, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Çoban, plansızlık ve kaçak yapılaşmanın depremin yıkıcı etkilerine davetiye çıkardığını vurguladı.

Mimar Mehmet Çoban, bugün yaşanan depremin ardından devletin temel görevinin vatandaşların can güvenliğini sağlamak olduğu vurgulanarak, acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Çoban, plansızlığın ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilmezse, yaşanacak olan facianın vebalini vatandaşların ödeyeceği uyarısında bulunuldu.

“İKTİDARIN KÖR POLİTİKALARINI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ”

Çoban, “Bugün yaşadığımız deprem, sadece doğal bir felaketin yıkıcı etkilerini değil, plansızlığın, ihmallerin ve iktidarın kör politikalarının vahim sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Marmara Denizi çevresinde meydana gelen ve İstanbul'da panik yaratan 5.1'lik deprem, acı bir gerçeği bir kez daha hatırlattı.” dedi.

“PLANSIZLIĞI ÖDÜLLENDİREN POLİTAKALAR FACİAYA SÜRÜKLÜYOR”

Devletin temel görevinin vatandaşların can güvenliğini sağlamak olduğunu hatırlatan Çoban, imar barışına atıfta bulundu. Çoban, “Kaçak yapılaşmanın önünü açan, imar barışı adı altında plansızlığı ödüllendiren politikalar, ülkemizi adeta bir faciaya sürüklüyor” ifadelerini kullandı.

“GEÇ KALDIK”

Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yüzleşmek için geç kaldığını ifade eden Çoban, yapılacakları anlattı. Çoban, “Şimdi yapılacaklar bellidir: Plansızlığa, plansız politikalara ve plansız yaşamlara dur demek! Güvenli yapılaşma için acil adımlar atılmalı ve plansızlığın, ihmallerin faturasını masum insanların canıyla ödememesi sağlanmalıdır. Ülkemizin geleceği, plansız politikaların değil, sağlam, güvenli ve bilinçli bir yapılaşmanın üzerine inşa edilmelidir.” açıklamasında bulundu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Yerel Seçim 2024 Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI