Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort

Özgür Çelik’ten T24’e ziyaret: Basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten T24’e ziyaret: Basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz
 Tarih: 02-11-2023 20:31:34   Güncelleme: 02-11-2023 20:38:34
Özgür Çelik’ten T24’e ziyaret: Basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP heyeti, dün çıkarıldığı mahkemede tutuklanan gazeteci Tolga Şardan’ın yazarı olduğu T24 haber sitesinin Ankara Bürosu’na dayanışma ziyaretinde bulundu. Çelik, “basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz” dedi. 
T24 yazarı Tolga Şardan "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında dün Ankara’da tutuklanmıştı. Haftasonu gerçekleştirilecek CHP Kongresi için Ankara’da bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, beraberindeki İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın, Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat ile birlikte, T24 Ankara Bürosu’na dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Çelik ve CHP heyetini, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu karşıladı.
Dayanışma ziyaretinde konuşan Çelik, “Tolga Şardan son derece deneyimli ve saygıdeğer bir gazetecidir. Şardan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.  
“BASIN, SANSÜR YASASININ GETİRDİĞİ BASKI VE GÖZALTILARLA SİNDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Yaşanan gözaltı ve tutuklamaların baskıcı ve otoriter yönetim anlayışının bir sonucu olduğuna dikkat çeken Çelik, şöyle konuştu:
“Demokrasinin 4 kuvveti olan yasama kurumu etkisizleştirilmiş durumda, yürütme bir kişiye göre dizayn ediliyor. Yargı yine bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak söze göre karar veriyor. Dördüncü kuvvet basın da sansür yasasının getirdiği baskı ve gözaltılarla sindirilmeye ve susturulmaya çalışılıyor.” 
“TÜRKİYE’DE GERÇEK GAZETECİLER VAR”
“Türkiye’de gerçek gazetecilerin var olduğunu biliyoruz” diyen Çelik, Gazeteci Tolga Şardan ile ilgili sürecin takipçisi olduklarının altını çizerek “Biz hem basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz hem de bu baskılara karşı yanınızda ve bu sürecin takipçisi olduğumuzun altını bir kez daha çiziyoruz” şeklinde konuştu. 
Tahincioğlu, Çelik ve CHP heyetine dayanışma ziyaretinden dolayı teşekkür etti. 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI