CHP Sarıyer Belediye Başkan A.Adayı Mehmet Deniz, basın mensuplarıyla buluştu.

CHP Sarıyer Belediye Başkan A.Adayı Mehmet Deniz, basın mensuplarıyla buluştu.
 Tarih: 16-12-2023 14:22:45   Güncelleme: 16-12-2023 14:24:45
CHP Sarıyer Belediye Başkan A.Adayı Mehmet Deniz, basın mensuplarıyla buluştu.

50 yıldır Sarıyer’de yaşayan ve 17 yıldır aktif olarak siyaset yapan Mehmet Deniz, basın mensuplarıyla buluştu. Deniz,‘Sarıyer’i daha ileriye taşımak için yola çıktığını belirterek, ‘Sarıyer’in sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. Bunun için ilk kez bir dönem için belediye başkan adayıyım’ dedi

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Deniz, Kireçburnu Paella Restaurant’ta basın mensuplarıyla buluştuğu kahvaltılı toplantıda, neden aday olduğun ve seçildiği takdirde hayata geçireceği projelerini anlattı.

PHOTO-2023-12-13-14-03-48_4

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN YOLA ÇIKTIM’

Sarıyer’in sorunlarını ve çözümlerini bilen biri olarak yola çıktığını ifade eden CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mehmet Deniz basın mensuplarına öncelikle özgeçmişi hakkında şu bilgileri verdi; “Sarıyer’in çocuğu olarak yola çıktım. Yaklaşık 17 yaşından beri aktif olarak siyaset yapmaktayım. 6 buçuk yıl CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı yaptım. 10 yıl Büyükşehir Belediye ve Sarıyer Meclis Üyeliği görevini üstlendim. İki yıl belediye başkan vekilliği yaptım. 6 yıl Reşitpaşa Amatör Spor Kulüp Başkanlığı görevini sürdürdüm” dedi.  

mehmet-deniz-4

‘8 SEÇİM DÖNEMİ YAŞADIM, HER SEÇİMDE PARTİMİN OYLARINI YÜKSELTTİM’

Deniz, “Şimdi ilk kez talep ediyorum. Bir dönem yapmak üzere Sarıyer Belediye Başkanlığı’na adayım. Siyaset yaptığım süre boyunca toplumsal sorunlara karşı duyarlı bir insan olarak üzerime düşen her türlü görevi yerine getirdim. Siyasi hayatım bu şekilde devam ederken farklı firmalarda yönetici düzeyinde çalıştım. Belediye meclis üyeliğim süresince vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü dışında bireysel bir amaç için belediyeye uğramadım. İlçe başkanlığım döneminde 8 ayrı seçim yaşadım. Bu seçimlerin tamamında partimizin oyunu yükselttim. Siyasi hayatıma bir süre ara verdim. Ancak bu süre zarfında da toplumsal gelişmelere karşı her zaman duyarlı oldum.”

‘SARIYER SADECE BOĞAZIN DEĞİL AYNI ZAMANDA İSTANBUL’UN İNCİSİ’

Mehmet Deniz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sarıyer’imizin ormanları, tarihi, kaleleri, koruları, plajları var. Ama ilçemiz aynı zamanda bir finans merkezi olma özelliği de taşıyor. İlçemiz bugün arsaların en pahalı olduğu rantın en yüksek olduğu ilçelerden biri. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, konsolosluklar ilçemizde. Bu anlamda Sarıyer sadece boğazın incisi değil aynı zamanda İstanbul’un incisi. İşte bu yüzden Sarıyer’in mutlu, neşeli, huzurlu, sağlıklı ve kültürel zenginliklerle donatılmış bir yaşam merkezi olabilmesi için bir dizi çalışma planlıyoruz.“

PHOTO-2023-12-13-14-03-48_7

‘SARIYER’İN CAZİBE MERKEZİ OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ’

Sarıyer’i marka bir ilçe olarak öne çıkarmak istiyoruz diyen Deniz, “Ekonomik kalkınmayla kültürel kalkınmayı bir arada ele alan bir politika benimsiyoruz. Bunun odağına çocuk ve gençliği alıyoruz. Kültürel birikim bizi ekonomik olarak büyütecek altyapıyı oluşturur. Gelenekleri korurken bilim sanat ve kültürün ışığında geleceğe yürüyeceğiz. Bu kapsamda bir dizi yeni projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunlar ilçemizin cazibe merkezi olmasını sağlayacak hem de ekonomik canlanmaya güç katacak. Bunun yanında yeni istihdam kapıları açacak.

Hedefimiz nitelikli konut, temiz, güvenilir fiziksel çevre, toplumun kendisini etkileyecek kararlara katılımı, biyolojik ve kültürel mirasa bağlılığın desteklenmesi, kimliğe, doğaya, tarihe sahip çıkılan, ulaşılabilir kaliteli hizmet, estetik, yenilikçi, temel ihtiyaçların karşılanabildiği, refahın arttığı, sağlıklı gıdaya ulaşılabilen, planlı gelişen, dayanışmacı bir yaşama katkı vermektir.”

‘İLÇEMİZİN SORUNLARIN ÇÖZMEK İÇİN KURUMLARLA İŞBİRLİĞİNİ ESAS ALACAĞIZ’

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Deniz, “İlçemizde sanat ve edebiyat iklimini güçlendireceğiz. Mesleki kurslar eliyle ve proje destek sistemimizle yeni istihdam alanları yaratacağız, Sarıyerlilerin kendilerini geliştirmelerine, beceri ve yeteneklerine uygun çalışmalar yapmalarına imkan sağlayacağız. Çalışmalarımızda Sarıyer’de var olan üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğini esas alacağız. Önce çocuk, önce engelli, önce yaşlı, önce insan önce doğa diyecek ve bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

Mehmet Deniz konuşmasının ardından basın mensuplarına teşekkür ederek, günün anısına fotoğraf çekildi.

mehmet-deniz-8

mehmet-deniz-5

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Yerel Seçim 2024 Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI