Sapığı deşifre ettiği için yargılanan gazeteci Cihan Güner, beraat etti

2 yaşındaki çocuğa tecavüz eden sapığı 'suçlu göstermek' iddiasıyla yargılanan gazeteci Cihan Güner hakkında beraat kararı çıktı.
 Tarih: 17-01-2024 13:38:41

Uşak'ta 2 yaşındaki çocuğa tecavüz eden sapığı 'suçlu göstermek' iddiasıyla yargılanan gazeteci Cihan Güner beraat etti

www.krttv.com.tr'nin eski Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Cihan Güner, 2 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden ve 65.5 yıl hapis cezası alan sapığı haberleştirdiği için Uşak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Savcı, Güner'in cezalandırılmasını talep ederken hakim beraat kararı verdi.

krttv.com.tr'nin eski Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Cihan Güner'e, 2 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden ve mahkemece 65.5 yıl hapis cezasına çarptırılan sapığı ‘Suçlu göstermekten’ dava açılmıştı.

Güner'in sosyal medya hesabından yaptığı, "2 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz eden ve mahkemece 65.5 yıl hapis cezasına çarptırılan bir yavşağı 'suçlu gösteren' haberi yayınlamaktan 2 yıl hapis istemi ile yargılanıyorum.
Adaletini sevdiğimin Türkiyesi!" paylaşımı Türkiye'yi ayağa kaldırmış, her kesimden yazar, oyunucu, gazeteci, sanatçı 'nerede adalet?' diye sormuştu.

"BÖYLE BİR SUÇ OLUŞTURULAMAZ"

Güner bir önceki duruşmada kendisini, 'Ceza almış birini suçlu göstermek nedir? Böyle bir suç oluşturulamaz" diyerek savunmuştu.

SAVCI CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİ

Açılan davanın karar duruşması Uşak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Savcı, Güner'in suç işlediğini iddia ederek TCK 285/2-53 maddeleri uyarınca cezalandırılmasını talep etti.

HAKİM 3 BÖLGE ADLİYE MAHMESİNİN KARARLARINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Hakim ise Erzurum, Adana ve İstanbul bölge adliye mahkemelerinin aldığı kararları emsal göstererek Güner'in beraatine karar verdi. Güner'in avukatlık giderleri ise kamu tarafından karşılanacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir'de yaşayan C.T., sosyal medya üzerinden Yaşar Ercan ile tanıştı.

Oğlu P.T.'yi yanına alan C.T., 8 Mart 2021'de çocuğunu daha iyi şartlarda büyüteceğini söyleyen Ercan'ın Uşak'taki evine yerleşerek birlikte yaşamaya başladı.

1 ay sonra C.T., o dönem 2 yaşında olan oğlunu yerde baygın bulup hastaneye götürdü. Hastanede oğlunun dövülüp cinsel istismara uğradığını öğrenen C.T., şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan Ercan, tutuklandı. Yaşar Ercan hakkında "nitelikli cinsel istismar", "öldürmeye teşebbüs ve eziyet" suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi.

İddianamede, C.T. hakkında da suçu bildirmemekten 1,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Uşak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen haziran ayında görülen duruşmada, mahkeme heyeti, Yaşar Ercan hakkında "cinsel istismar" suçundan 36 yıl, "eziyet" suçundan ise 5,5 yıl hapis cezası verdi.

C.T. hakkında ise 'suçu bildirmemek'ten 7 ay 15 gün hapis cezası verilerek, hükmün geri bırakılması kararlaştırıldı.

MAHKEMENİN İLK KARARI BOZULDU

Tarafların itirazları üzerine dosya, istinafa taşındı. Dosyayı görüşen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi, Ercan’a "öldürmeye teşebbüs ve eziyet" suçlarından verilen suçların belirlenmesi için rapor alınması gerektiğine karar verdi.

Daire, yerel mahkemenin kararını bozup, dosyayı yeniden Uşak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Bozma kararının ardından sanık, Uşak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada söz verilen Ercan, üzerine atılı suçlamaları reddetti. Anne C.T. ise sanıktan şikayetini yineledi.

3 FARKLI SUÇTAN CEZA ALDI

Yaşar Ercan, 'bakım ve gözetim yükümlülüğünü ihmal etmek suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu suçu cebir ve tehdit ile işlediği gerekçesiyle ceza, 40,5 yıla çevrildi.

Sanığın eylemlerini farklı tarihlerde zincirleme bir şekilde gerçekleştirdiğine karar veren heyet, cezayı 54 yıl hapse çıkardı. Sanığa "eziyet" suçundan da 5,5 yıl hapis cezası verildi.

 

Heyet, sanığı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 3 yıl hapse çarptırdı, suçun mağdur çocuğun yaşamını tehlikeye soktuğu gerekçesiyle ceza 6 yıla çıkarıldı.

Ercan toplamda 3 farklı suçtan 65,5 yıl hapis cezası aldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI