SARIYERLİ GENÇLER, KANOYLA HAVUZDA YARIŞTI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Sarıyer Belediyesi SARFİT Poligon Spor Tesisleri’nde havuzda liseler arası kano yarışları yapıldı. 14 liseden 128 öğrencinin doyasıya eğlendiği ve kürek çektiği kano yarışmasının galibi genç kızlar ve erkeklerde Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi A takımı oldu.
 Tarih: 16-05-2024 14:54:03
SARIYERLİ GENÇLER, KANOYLA HAVUZDA YARIŞTI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında liseler arası havuzda kano yarışları düzenlendi. Sarıyer Belediyesi SARFİT Poligon Spor Tesislerinde; Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinliğe ilçe genelindeki 14 okuldan 128 öğrenci katıldı. Başlangıç düdüğünü Sarıyer Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un çaldığı etkinlik kıyasıya bir yarışa sahne oldu. Programa katılan; Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu ve İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Cebrail Karakaş gençlerin heyecanına ortak oldu. Her bir öğrencinin birincilik için ter döktüğü yarışın sonunda genç kızlarda ve erkeklerde Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi A takımı birinci oldu. Dereceye girenlere kupa ve madalya takdim edildi.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Yarışları genç kızlar kategorisinde; Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi dördüncü, Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi B takımı üçüncü, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi A takımı ikinci ve Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi A takımı birinci oldu. Genç erkekler kategorisinde ise; Özel Boğaziçi Eğitim İlgi Anadolu Lisesi A takımı dördüncü, Özel Mürüvvet Evyap Okulları A Takımı üçüncü, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi A takımı ikinci, Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi A takımı ise birinci oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını; Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cebrail Karakaş, Sarıyer İlçe Spor Koorinatörü Uğur Demirtaş, Sarıyer Belediyesi Spor İşleri Müdürü Sibel Akı ve Sarıyer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ferdi Türk’ün elinden aldı.

“DOSTLUK KAZANIYOR”

Yarışı birincilikle bitirenlere madalyalarını takdim eden Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temelinin atıldığı gün. Bugünün anısına biz de gençlerin eğlenmesini, spor yapmasını, kaynaşmasını, birlik beraberlik duygularının daha da geliştirilmesini istiyoruz. Bu nedenle bugün burada yapılan yarışmaların kazananı da kaybedeni de yok. Burada dostluk kazanıyor. Bugün kazanan yarın kaybeder, bugün kaybeden yarın kazanabilir. Önemli olan dostluklar, arkadaşlıklar. Ulu Önderimiz Atatürk’ün bu ülkeyi gençlerimize emanet ettiğini unutmayalım.Ey Türk Gençliği!diye size hitap etti ve sizlere yapacağı tavsiyelerini yaptı. Sizin yapmanız gereken ülkenize sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde bu bayrağı daha ileriye götürmek.  Hepimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet diyorum, hepinizi sevgiyle saygıyla kucaklıyorum” dedi

“BÖYLE BİR BAŞARI ELDE EDECEĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORDUM”

 

Birincilik ipini göğüsleyen Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi öğrencisi Ecrin Karadeniz yarışmadan çok büyük keyif aldığını ifade ederek, “Daha önce farklı sporlarla uğraştım ama ilk kano deneyimimdi ve çok hoşuma gitti. Daha öncesinde bu sporu tanısaydım kesinlikle yapmak isterdim. Bugün benim için çok keyifli geçti. Aslında böyle bir başarı elde edeceğimizi düşünmüyordum. Ama kazandık. Çok mutluyum” diye konuştu.

 

PROGRAMI DÜZENLEYENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Arif Bayram ise duygularını şu sözlerle ifade etti: “Bu programı düzenledikleri için öncelikle yetkililere teşekkür etmek istiyorum. Bugün buraya gelme amacımız birincilik değildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı için geldik. Rakibimiz bizi ilk turda eledi biraz üzüldük. Buraya büyük umutlarla gelmiştik ama buraya gelmemizin başka bir önemi var Atatürk’ün Samsun’a çıkışını büyük bir coşkuyla kutlamak. Buradan kazananları tebrik ediyorum”

HARİKA BİR ORGANİZASYON

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla İstanbul’dan Çanakkale’ye kano ile geçen Sarıyer Belediyesi Su Sporları Antrenörü Kerem Kara, “Sarıyer Belediyesi olarak kano ve kürek branşında hizmet vermekteyiz. Burada da harika bir organizasyonla sizlerle beraberiz. Etkinliğimiz ‘Havuzda Kano olarak geçiyor ve liseli gençler arasında yapılıyor. Birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyorlar” dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI