Ünlü yönetmen Esenyurt’tan vazgeçti: “CHP ile anlaştık”

İstanbul Esenyurt ilçesinden bağımsız belediye başkan adayı olan ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata adaylıktan çekildi. CHP'li belediye başkan adayı için adaylıktan çekilen ünlü yönetmen CHP'li aday ile de seçim çalışmalarına katılıyor.
 Tarih: 17-03-2024 23:19:57   Güncelleme: 17-03-2024 23:23:57
Ünlü yönetmen Esenyurt’tan vazgeçti: “CHP ile anlaştık”

DurakMedya'da yer alan habere göre ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata bağımsız belediye başkanlığı adaylıktan çekildi. "Ben Esenyurdum" diyerek ilçenin her yerine afişler asan ünlü yönetmen seçimlere kısa süre kala adaylıktan çekildiğini duyurdu. CHP'li aday ile ittifak kurduklarını söyleyen ünlü yönetmen bu yüzden adaylıktan çekildiğini söyledi. CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özer için adaylıktan çekilen ünlü yönetmen Şavata başkan adayı ile seçim çalışmalarına da katıldığı görüldü.

Ünlü yönetmen Esenyurt’tan vazgeçti: “CHP ile anlaştık” - Resim : 1

DAHA ÖNCE DE ADAY OLMUŞTU

Şavata daha önce 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimde Saadet Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı olmuştu. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde BDP'nin destekleyeceği bağımsız aday olarak Malatya'dan aday olmuş ama seçilmemişti.

GANİ RÜZGAR ŞAVATA KİMDİR

Gani Rüzgar Şavata, 1 Eylül 1960'ta Malatya'da doğdu. Kürt sinema yönetmeni ve oyuncu olarak tanınan Şavata, sanat hayatına tiyatro ile adım attı ve 18 yılını Malatya Şehir Tiyatrosu'nda geçirdi. 1993 yılında sinema dünyasına adım atan Şavata, oyunculuk kariyerine başladı ve altı yıl sonra ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. Ayrıca, sekiz filmde senaryo yazarak ve iki filmde yapımcı olarak da görev aldı.

Gani Rüzgar Şavata'nın filmografisinde çeşitli rollerde yer aldığı ve yönetmenlik yaptığı birçok film bulunmaktadır. Şavata, "Saddamın Askerleri", "İki Gözüm Ahmet", "Kenger", "Kenger 2", "Dumanlı Yol", "Azad" gibi filmlerinde hem oyuncu hem yönetmenlik yapmıştır. Ayrıca senaryosunu yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği filmler de bulunmaktadır.

Gani Rüzgar Şavata, hem oyunculuk hem de yönetmenlik alanında önemli başarılar elde etmiş ve Türk sinema ve tiyatrosuna önemli katkılarda bulunmuştur.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI