İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN "ALKOL YASAĞI" AÇIKLAMASI: "PARKLARDA ALKOL KULLANIMI İLE İLGİLİ YENİ BİR KARAR YOK, HATIRLATMA GENELGESİ VAR"

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN "ALKOL YASAĞI" AÇIKLAMASI: "PARKLARDA ALKOL KULLANIMI İLE İLGİLİ YENİ BİR KARAR YOK, HATIRLATMA GENELGESİ VAR"
 Tarih: 30-08-2023 15:44:47
İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN

İstanbul Valiliği, halka açık alanlarda alkol tüketimi ve satışına ilişkin yeni bir karar olmadığını açıkladı. Valilik açıklamasında, "17 Ağustos 2023 tarihinde yayımladığımız genelgeyle, 4250 sayılı kanunla belirlenen alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğini ilgili kurumlara hatırlatmış bulunmaktayız" denildi.

İstanbul Valiliği, kentte park, piknik, mesire alanları, sahil bandı ve plaj gibi kamuya açık alanlarda alkol kullanımının yasaklandığı haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Valilik tarafından alınan alkol kullanım ve satışına ilişkin yeni bir karar bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Bu hatırlatma genelgesini yayınlamamızda, ilçe ziyaretlerimizde muhtarlarımızdan, sosyal medya ve bireysel olarak vatandaşlarımızdan gelen, alkol tüketimine bağlı olarak gelişen asayişi bozucu olaylara ilişkin şikayetler etkili olmuştur" ifadesine yer verildi.

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Valiliğimizce alınan alkol kullanım ve satışına ilişkin yeni bir uygulama kararı bulunmamaktadır. Bununla birlikte; 17.08.2023 tarihinde yayımladığımız genelgeyle, 4250 sayılı kanunla belirlenen alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğini ilgili kurumlara (kaymakamlıklar ve belediyeler) hatırlatmış bulunmaktayız.  

İstanbul Valiliği olarak bu hatırlatma genelgesini yayımlamamızda, ilçe ziyaretlerimizde muhtarlarımızdan, sosyal medya ve bireysel olarak vatandaşlarımızdan gelen, alkol tüketimine bağlı olarak gelişen asayişi bozucu olaylara ilişkin şikayetler etkili olmuştur.

Hatırlatma genelgemizde özetle kanunla belirlenmiş; 18 yaş altı çocuklara alkol satışının yapılmaması, ruhsatlı alkol satışı yapılan lokanta ve restoranlar dışında 22.00 – 06.00 saatleri arasında perakende alkol satışının yapılamayacağı, sarhoşluk sebebiyle halkın huzurunu bozacak şekilde hareket edilmemesi, alkol satışı ve tüketilmesi; ruhsatı bulunan işletmeler dışında yapılmaması. (Park, piknik ve mesire alanları, sahil bandı, plaj vb. alanlarda) Bahsi geçen yerlerde emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin denetimleriyle asayişi, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacak olaylara meydan vermemesi. Hususlarında ilgili birimler talimatlandırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI