İSTANBUL – Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Başkanı ve Sultangazi Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Durmuş, Eyüp Malatyalılar Derneği heyeti ile birlikte Eyüp Belediye Başkanı Sayın Mitat Bülent Özmen’i makamında ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette, Eyüpsultan Alibeyköy Osmanlı Parkı’nda düzenlenmesi planlanan “Malatya Yöresel Günleri” programı hakkında bilgi verildi. Heyet, Başkan Özmen’i etkinliğe davet ederek Malatya kültürünün İstanbul’da tanıtılmasına yönelik çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.
Ziyaretin samimi bir atmosferde gerçekleştiği belirtilirken, yerel kültürlerin tanıtılması ve hemşehri dayanışmasının güçlendirilmesine yönelik projelerin önemine dikkat çekildi.
11-14 Haziran 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Malatya Yöresel Günleri” kapsamında Malatya’nın yöresel lezzetleri, kültürel değerleri ve geleneksel ürünlerinin vatandaşlarla buluşturulması hedefleniyor.
