Yıldız, söz konusu kararın hukukun evrensel ilkeleri, demokrasi ve adalet anlayışıyla bağdaşmadığını belirterek, yargı eliyle siyasetin dizayn edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Bu yaklaşımı benimseyenlerin ve bundan siyasi çıkar umanların, Cumhuriyet Halk Partililerin vicdanında gerekli değerlendirmeye tabi tutulacağını vurguladı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin son dönemde Türkiye’nin birinci partisi konumuna yükselmesinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini dile getiren Yıldız, yapılan girişimlerin temel amacının CHP’yi kendi içinde bölmek, yıpratmak ve toplumdaki değişim umudunu zayıflatmak olduğunu söyledi.
Melih Yıldız açıklamasında, bu süreçte partililere önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Bugün hepimize düşen görev; bu oyuna gelmemek, kurulan tuzakları görmek ve Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak iradesi etrafında kenetlenmektir. Cumhuriyet Halk Partili olmanın gereği budur."
Yıldız, CHP’nin demokrasi, hukuk devleti ve halkın iradesi doğrultusunda mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ifade ederek, parti örgütlerinin birlik ve dayanışma içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti.
